Centering Pregnancy

Een zwangerschap is natuurlijk en normaal. Dit is een gegeven. Alleen lijken we daar tegenwoordig niet meer zo van overtuigd. Misschien komt het doordat we doorgaans niet meer opgroeien met twaalf broers en zusjes en dito neefjes en nichtjes en buurkindjes. Zodoende maken we een zwangerschap niet vaak van dichtbij mee. 

Centering Pregnancy

Hieruit ontstaat denk ik wel de behoefte om juist heel bewust met je zwangerschap om te gaan. Voor mij was het een reden om mij aan te melden bij de Centering Pregnancy groep bij mijn verloskundige praktijk. Ik vond het eerst een raar idee; met een groep zwangere vrouwen tegelijk informatie over je zwangerschap krijgen en ook je vragen in groepsverband stellen. De reden dat ik mij hier toch voor aanmelde was omdat ik het contact met mijzelf in de zwangerschap wilde verzorgen.

Samen dingen bespreken

Het was zo makkelijk om gewoon maar door te gaan met alles en weinig tijd om echt stil te staan bij ‘het in verwachting zijn’. Daarbij viel ik net tussen twee babygolven van vriendinnen in, dus die waren op een heel ander punt in het moederschap. Maar ik had wel behoefte om soms dingen te kunnen bespreken. 

Ondersteuning tijdens het grootste event van je leven

Het is een super waardevolle beslissing gebleken. Tot op de dag van vandaag heb ik nog contact met deze bijzondere vrouwen. Alhoewel we allemaal zeer verschillend zijn hebben we elkaar kunnen steunen in het grootste event van ons leven, en dat bleek van onschatbare waarde.

Lees meer over de zwangerschapskwalen, wat ik tegen kwam >>>

Plaats een reactie

Deel